Een Poort voor het ‘Project’


Het is natuurlijk voor de hand liggend om een fysieke plek in te richten, als basis om aan ideeën in het Project te werken. Daar hebben we al concrete gedachten over maar natuurlijk bezitten we over een gigantische achtergrond in de Entertainment bizz, waardoor het voor de hand ligt open te staan voor allerlei participaties, zolang het bijdraagt aan de verspreiding van het ‘Project’.

Concreet werken we thans aan een concept om ‘Creatives in het Zuiden’ te verenigen…


Het idee is Zuid-Limburgse Creatives op een vernieuwende manier verenigen door ze aandeel te bieden in een breed horeca concept. Door het aandeelhouderschap zijn de Creatives, allereerst vaste klant en de pr machine. Vervolgens bouwen we aan cross-overs in de nieuwe ruimte door expositie, presentatie, vergadering, eten, borrel en feest.

De zaken zouden strak, efficiënt en ruimtelijk ingericht moeten worden. Naast een minimale binnenruimte dient er een fatsoenlijke buitenruimte te zijn en meer boven- of naastgelegen ruimte voor brede activiteiten. We zien een artistieke strakheid zoals Take Five, creatieve invulling zoals Zondag en ruimte voor kunst als aanvulling en verlenging van de kunstinstituten.

Ons voornaamste doel is echter de ‘vereniging’. Er is in de Zuid Limburgse regio geen enkele sprake van een sterke, onafhankelijke, creatieve stem, laat staan kracht. Dat zouden we van ‘de Poort’ kunnen maken. Gemakkelijk zelfs. En bijna direct winstgevend. Zeer lucratief. Het zouden direct, goedlopende horeca zaken zijn, waarin een stem ontstaat, die indruk maakt en al snel, de conservatieve kracht, waarmee de regio te maken heeft, kunnen inspireren.

Het slaagt echter alleen met startkapitaal. Als dat groot is, kun je het spel direct spelen. De vereniging is gewoon een BV, geen hoofdelijke aansprakelijkheid, alleen je aandelen kwijt mocht het ooit failliet gaan. Met eigen vermogen, minimaal twee of driemaal vreemd vermogen verkrijgen, waarna je al zo sterk bent, dat het aanstaand gemakkelijk gaat om een goede, huurdeal te sluiten en lucratieve gesprekken te voeren met partners als Gemeenten en bijvoorbeeld brouwerijen.

Als we het snel zouden doen, zouden wellicht snel de beste plekken al kunnen hebben en gelijkertijd een paar ondernemers redden, waarvan er veel nu aan het verdrinken zijn.

We willen niet gaan dan voor minder dan Ideaal. We zouden direct vestigingen moeten hebben in Maastricht, Heerlen en Sittard. Daar is minimaal € 300.000 eigen geld voor nodig. Een aandeel € 50. Dan zou je er met 6.000 stuks al zijn maar het doel is, zoveel mogelijk aandelen, zoveel mogelijk startgeld…

We rekenen nog even, werken de boel verder uit en komen dan met een sharefund actie…

tbc

Uncategorized